søndag den 27. november 2011

Bagt Lange med strandnældepesto, porseglaseret kalvebacon og ristet blæretang samt smilende vagtelæg.


Ingredienser 4-6 kuverter:

4-6 stykker flot Langefilet á 120 g. stykket med skind.

3-4 vagtelæg.

6 flotte topskud af blæretang
Neutral olie

100 g. røget kalvebacon
1 dl. porseøl

70 g. strandnælde
40 g. hasselnødder ristet
1/2 dl. eddike, helst frugteddike der ikke er ligeså skarp i smagen
1 dl. tidselolie
1 tsk. honning
1 tsk. salt
70 g. fast ost

Smør til fadet
Havsalt

Bagt Lange:

Fjern ben fra fisken. Få eventuelt din fiskehandler til at ordne nogle store pæne filetter for dig. Behold skindet på fisken, da det hjælper din fisk til at bevare sin saftighed under bagning.
Drys en smule havsalt på fiskens kød og lad den trække et kvarters tid ude på køkkenbordet.
Smør et fad med smør og læg dine fisk deri med skindet opad.
Bag fisken ved 150 grader i 8-10 min eller indtil kernetemperaturen er 65 grader.
Inden servering hives skindet af og du har en dejlig saftig fisk klar.

Porseglaseret Bacon:

Kalvebaconen skæres i grove tern og ristes sprøde på en varm tør pande. Du behøver ikke fedtstof til panden da der er rigelig med fedt i baconen.
Når baconen er sprød, hælder du porseøllen på panden sammen med baconen og lader øllen koge ind til den danner en glasering på baconen.
Læg på fedtsugende papir klar til brug.

Strandnældepesto:

Det hele køres på en blender og smages til med salt og eddike.

Smilende vagtelæg:

Kog vagtelæggene i 3 min og køl af i koldt vand i et minuts tid. Pil det forsigtigt og du har et lunt æg med smilende blomme.

Ristet blæretang:

Rens din blæretang grundigt for sand og urenheder og tør den godt. Steg det sprødt i rigtig varm neutral olie og læg på fedtsugende papir og drys med en smule havsalt.

Anret fisken som på billedet.

Jeg har i denne opskrift taget mig lidt friheder. Der er nemlig ikke nogle arkæologiske fund af eddiker. Men eftersom at frugtvin blev produceret og er fundet i adskillige grave, er min påstand at, de kendte til eddike. Måske ikke som vi bruger det idag, men det er en mulighed, for når gammel vin står længe nok blver det langsomt til eddike.

Der er i stenalderudgravningen ved Vistahola i Norge fundet benrester fra 38 forskellige fuglearter. I denne opskrift har jeg brugt vagtelæg da det er let tilgængeligt idag. Andre æg kan sagtens bruges, men vagtelægget får mig til at tænke på nogle af de små forhistoriske vilde fugle.

Jeg har brugt strandnælde i denne opskrift som smagsmæssigt minder henad græs og kørvel sammen. Selvom navnet antyder det, minder strandnælde ikke det fjerneste om brændenælde.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar