søndag den 20. november 2011

Honningristet rugbrød med skyrcreme, kirsebær og ærteskud...

Så blev det weekend og til weekendens gastronomiske udfoldelser, hører dessert til temaet. Her er en nem dessert baseret på skyr, fløde og rugbrød. Den kan sagtens også høre til en del af et brunch udvalg. Jeg ville isåfald udelade en del af honningen i cremen.
Man har på Island i over 1000 år spist skyr. Her er den bl.a. rørt med fløde, idag spise den oftest som en del af morgenmåltidet.


Ingredienser:

4-5 skiver kernerugbrød revet( uden hvedemel )
2 spsk Honning
1 spsk smør

2 æggeblommer ( pasteuriseret )
1/4 l. fløde
1/4 l. skyr
5 spsk honning

200 g. kirsebær udstenet
1/2 dl. vand
100 g. honning
1 æble

Rugbrødet rives og ristes i smør på en pande og honningen vendes i. Hæld rugbrødet ud på et bagepapir og køl af.

Æggeblommerne piskes luftige med honning og vendes med skyr og pisket fløde.

Kirsebærrene koges op i vandet, uden at de går i stykker og tages fra. Honningen hældes i og væsken koges ned til en sirup, som vendes med kirsebærrene og æbler i tern, når afkølet.

Anrettes med ærteskud, eventuelt i glas.

Jeg har i denne opskrift brugt frosne udstenede kirsebær fra Gotland og vild blomsterhonning fra Danmark. Rugbrødet er hjemmebag, udelukkende på kerner og rugmel.
Æggeblommerne kan sagtens udelades men de piskede blommer syntes jeg giver en lettere og mere lind creme.

Velbekomme...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar